Manifestacija Odbrana BiH-Igman od 5. do 7. augusta, uz reducirane programske sadržaje - spoznaja

Manifestacija Odbrana BiH-Igman od 5. do 7. augusta, uz reducirane programske sadržaje

Manifestacija Odbrana BiH-Igman od 5. do 7. augusta, uz reducirane programske sadržaje

Obilježavanje dvadesete po redu manifestacije “Odbrana BiH-Igman 2020”, počet će 5. augusta 2020. godine.

Iz Organizacionog odbora su najavili da će program ovogodišnje manifestacije biti reduciran usljed aktuelne situacije uzrokovane koronavirusom i prilagođen mjerama i preporukama koje su na snazi u Kantonu Sarajevo, javlja Anadolu Agency (AA).

U srijedu, 5. augusta 2020.godine planirana je najava programa manifestacije.

Ceremonija otvaranja manifestacije planirana je za četvrtak, 6. augusta 2020.godine, dok će se džumma namazom i dovom za domovinu u petak, 7. augusta 2020.godine zatvoriti manifestacija, navedeno je iz Organizacionog odbora.

Obilasci mezarja i grobalja, kao i vjerski obredi: misa zadušnica, parastos i hatma dova, u znak sjećanja na šehide i poginule branitelje, pripadnike ARBiH i MUP-a RBiH, bit će održani u skladu sa preporukama Kriznog štaba, kao i ostale planirane aktivnosti.

-Ove godine centralni dio programa se neće održati na lokalitetu Velikog polja na planini Igman, kao svih prethodnih godina, nego u Memorijalnom centru Kovači, u četvrtak 6. augusta .2020.godine na dan otvaranja manifestacije, uz striktno poštivanje naredbi Kriznog štaba-, saopćeno je iz Organizacionog odbora manifestacije.

Tradicionalni slogan manifestacije “Dođi i posvjedoči” također će biti privremeno promijenjen i prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji te će glasiti “Ostani kući, i posvjedoči”, navodi se u saopćenju koje je uputila Služba za protokol i press KS.

Leave a Reply